Airco inclusief installatie?

Vul je adres in en vergelijk prijzen van 3 installateurs bij jou in de buurt

 

Binnen 1 minuut geregeld

Bespaar tot 40%
Gratis en vrijblijvend
100% onafhankelijk
Gecertificeerde installateurs
Klantreview score 4.8 | 274 reviews

Wat voor airco zoek je?

Split unit airco

Split-unit airco

  • Incl. installatie: Ja
  • Gem. productgarantie: 2 jaar
  • WIFI module: Ja
  • Ruimtes tot: 120 m³
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen
Monoblock airco

Monoblock airco

  • Incl. installatie: Ja
  • Gem. productgarantie: 2 jaar
  • WIFI module: Ja
  • Ruimtes tot: 120 m³
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen
Multi split unit airco

Multi-split (2) airco’s

  • Incl. installatie: Ja
  • Gem. productgarantie: 2 jaar
  • WIFI module: Ja
  • Ruimtes tot: 240 m³
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen

Multi split-unit (3) airco’s

  • Incl. installatie: Ja
  • Gem. productgarantie: 2 jaar
  • WIFI module: Ja
  • Ruimtes tot: 360 m³
Prijs op aanvraag
Offerte aanvragen

Reviews

Emma van Dijk, Snel 3 offertes ontvangen voor een airco in onze slaapkamer en woonkamer. Top service!
10
S. J. Bakker Lekker overzichtelijk kunnen vergelijken. Wij hebben een split unit aangeschaft voor onze slaapkamer.
9
Liam de Groot Blij met de service van Offertematcher. Binnen 1 dag een match gemaakt en over 1 week wordt de airco in onze woonkamer geïnstalleerd.
8
Fleur Jansen Offertes ontvangen voor een Multi-split airco voor onze 2 slaapkamers. Fijne communicatie!
9
T. K. Meijer Airco offertes ontvangen, keuze gemaakt. Zo makkelijk kan het gaan.
10
Nora Visser Binnen 1 dag in contact met een bedrijf die voor een goede prijs een airco bij ons komt installeren. Erg blij met de gratis service van Offertematcher.
10
R. L. Zwarts Als bedrijf een aanvraag gedaan voor het koelen van onze kantoorruimte. Erg overzichtelijk en snel offertes ontvangen. Scheelt tijd en geld.
9
Milan Kuipers Goed geluisterd naar mijn wensen en om de hoek een partij gevonden die voor ons een airco plaatst.
8
B. V. de Lange Ik was op zoek naar een mobiele airco, maar nu toch gekozen voor een split unit. Bedrijf legde goed uit waarom dit een beter optie was.
7
Sofie Hoekstra Goed airco bedrijven kunnen vergelijken door offertematcher. Top!
9

Hoe het werkt

Snel en eenvoudig prijzen van de beste airco installateurs vergelijken zonder eindeloos te zoeken? Wij maken het gemakkelijk door je gratis en vrijblijvend te verbinden met de meest geschikte en voordelige airco installateurs voor jouw unieke situatie. In drie stappen kun je prijzen vergelijken, volledig afgestemd op jouw voorkeuren.

stap 1

Geef je voorkeuren aan

Vul het formulier volledig in voor een duidelijk beeld van jouw situatie en wensen. Er zijn geen verplichte vragen, maar meer details helpen ons de beste installateurs voor jou te vinden.

stap 2

Start het algoritme

Ons algoritme analyseert jouw situatie en wensen en selecteert binnen 5 minuten de 3 beste airco installateurs voor jou. Je ontvangt direct een melding bij een match.

stap 3

Maak een keuze

Je ontvangt prijzen op maat van de gekozen installateurs om te vergelijken en kunt vrijblijvend een keuze maken, zonder enige verplichting.

Airco prijzen vergelijken?

Vind eenvoudig de voordeligste airco installateur

Vergelijk prijzen
  • Je betaalt nooit te veel: door prijzen te vergelijken, krijg je een helder beeld van wat een eerlijke prijs is voor de installatie van airconditioning. Dit helpt je de beste deal te vinden die past bij jouw budget, zonder bang te hoeven zijn dat je te veel betaalt.
  • Je kiest voor de juiste kwaliteit: het vergelijken van prijzen stelt je in staat om de installateur te selecteren die het beste aansluit op jouw wensen, rekening houdend met jouw woning, het aantal ruimtes, het type en de kwaliteit van airco’s en de isolatie. Zo kies je een installateur die het best bij jou past.
  • Je kiest voor de service die bij jou past: service is niet alleen een kwestie van gemak; het beïnvloedt ook de kosten. Of je nu zelf onderhoud wilt uitvoeren of direct hulp wenst bij problemen, door de juiste installateur te vinden krijg je een servicepakket dat aansluit bij jouw wensen.

Als eerste stap om je te helpen bij de keuze voor een airconditioning systeem, hebben we een duidelijk overzicht gemaakt van de verschillende soorten airco's en voor wie ze het meest geschikt zijn. Hieronder vind je een tabel die de types airconditioners naast elkaar zet, met hun voordelen, nadelen, en meest geschikte toepassingen.

Type airco Voordelen Meest geschikt voor
Split Unit Energiezuinig, biedt zowel koeling als verwarming, stil Huizen en appartementen die een vaste oplossing zoeken
Multi-Split Meerdere binnenunits aangesloten op één buitenunit, individuele temperatuurregeling Grotere huizen met meerdere ruimtes
Monoblock Geen buitenunit nodig, makkelijk te installeren Kleine ruimtes waar een buitenunit niet mogelijk is
Scroll naar rechts voor meer informatie

De split unit airco is tegenwoordig de meest gangbare keuze, maar het is mogelijk dat je ook interesse hebt in andere types zoals de monoblock airco, afhankelijk van je specifieke behoeften. Deze pagina biedt gedetailleerde informatie over alle soorten airco's, waaronder hun functionaliteit en toepassingen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken die past bij jouw situatie. Voor gedetailleerde informatie over elk type airco, waaronder hun voor- en nadelen, verwijzen we je naar het overzicht aan het einde van deze pagina.

Wanneer je een split unit airco overweegt, wil je natuurlijk weten wat de kosten en het verbruik zullen zijn. Een split unit airco biedt veel comfort, zowel in de zomer als in de winter. Om je een helder beeld te geven van de verwachte kosten en energieverbruik, hebben we hieronder een overzicht gemaakt. We hebben de gegevens gebaseerd op de grootte van je huishouden en het aantal kubieke meters dat gekoeld moet worden. Dit geeft je een goed idee van de kosten die je kunt verwachten.


Huishoudgrootte Te koelen ruimte Gem. verbruik per dag Kosten per maand
1 - 2 personen 100 - 150 m³ 5 kWh €51
3 - 4 personen 150 - 200 m³ 10 kWh €102
5 personen of meer 200 - 300 m³ 15 kWh €153
Scroll naar rechts voor meer informatie

Toelichting: deze tabel geeft een overzicht van het gemiddelde dagelijkse energieverbruik en de bijbehorende kosten per maand, uitgaande van een energieprijs van €0,34 per kWh. Houd er rekening mee dat deze kosten gemiddeld zijn en kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de buitentemperatuur.

Voor degenen die zelf de verbruikskosten van een split unit airco willen berekenen, geven we hier een voorbeeldberekening.

Airco prijzen vergelijken?

Vind eenvoudig de voordeligste airco installateur

Vergelijk prijzen

Veel mensen kennen de airco alleen als een apparaat voor koele zomerdagen, maar moderne airconditioning systemen, ook wel lucht-lucht warmtepompen genoemd, kunnen je huis ook verwarmen in koudere perioden. Dit is een efficiënte en energiezuinige manier om je woning te verwarmen en kan resulteren in een lagere energierekening, vooral als je minder gas gebruikt.

De meeste moderne airco's hebben de mogelijkheid om te verwarmen. Dit geldt vooral voor split-unit en multi-split systemen. Echter, monoblock airco's en sommige oudere modellen hebben deze functie niet. Het is dus belangrijk om bij de aankoop te controleren of de airco zowel kan koelen als verwarmen.

De werking is eenvoudig en efficiënt. De buitenunit van de airco onttrekt warmte aan de buitenlucht en via een koelmiddel wordt deze warmte overgedragen aan de binnenunit, die de warme lucht vervolgens door je kamer blaast. Dit is de technische werking in stappen:

  • Warmte uit de buitenlucht halen: de buitenunit van de airco, die buiten het huis is geplaatst, bevat een ventilator die lucht over de verdamperrollen blaast. Hierdoor wordt de koude buitenlucht geabsorbeerd door het koudemiddel in de rollen.
  • Compressie van het koudemiddel: het koudemiddel, nu in gasvorm en met de opgenomen warmte, wordt naar de compressor geleid. De compressor verhoogt de druk van het koudemiddel, wat resulteert in een stijging van de temperatuur.
  • Warmtetransfer naar binnenshuis: het hete koudemiddel wordt vervolgens door een condensor geleid binnen de binnenunit. De binnenunit blaast kamerlucht over deze hete condensor, waardoor de warmte van het koudemiddel wordt overgedragen aan de lucht in de kamer.
  • Afkoeling van het koudemiddel: nadat de warmte is overgedragen, koelt het koudemiddel af en verandert het terug in een vloeibare staat. Het stroomt terug naar de verdamper om de cyclus opnieuw te beginnen.
  • Circulatie van verwarmde lucht: de binnenunit bevat een ventilator die de verwarmde lucht de kamer in blaast, waardoor de omgevingstemperatuur stijgt.
Vergelijk prijzen
Hoe werkt een airco?

Een airco werkt door warmte aan de binnenlucht te onttrekken en deze via een koelmiddel naar buiten af te voeren, waardoor de binnenruimte wordt gekoeld.

Wat kost een airco die ook kan verwarmen?

Een airco met verwarmingsfunctie kost gemiddeld tussen de €1.500 en €3.500, afhankelijk van het merk en model.

Wat kost een airco plaatsen?

De installatie van een airco varieert tussen de €500 en €1.000, afhankelijk van de complexiteit en het type airco. Deze kosten zijn exclusief de aanschafprijs van de airco zelf.

Wat verbruikt een airco?

Het verbruik van een airco hangt af van het vermogen en het gebruik, maar een gemiddelde split unit airco verbruikt ongeveer 1-3 kWh per uur.

Wat is een split airco?

Een split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit die samenwerken om een ruimte efficiënt te koelen en te verwarmen.

Welke airco heb ik nodig?

De keuze voor een airco hangt af van de grootte van de ruimte, je koel- en verwarmingsbehoeften en je budget.

Wat is de beste airco?

De beste airco hangt af van je specifieke behoeften, maar merken zoals Daikin, Mitsubishi Electric en LG staan bekend om hun kwaliteit en efficiëntie.

Wat is zuiniger: airco of warmtepomp?

Warmtepompen zijn over het algemeen energiezuiniger dan airco's omdat ze efficiënter warmte kunnen verplaatsen.

Hoe vaak airco onderhoud?

Het is aanbevolen om je airco minstens één keer per jaar te laten onderhouden om optimale prestaties te garanderen.

Hoe lang gaat een airco mee?

Een goed onderhouden airco kan gemiddeld 15 tot 20 jaar meegaan.

Op welke temperatuur airco instellen?

Stel je airco in op 24-26 °C in de zomer en 20-22 °C in de winter voor optimaal comfort en energie-efficiëntie.

Wat is een multi split airco?

Een multi split airco bestaat uit één buitenunit die verbonden is met meerdere binnenunits, waardoor meerdere kamers individueel kunnen worden gekoeld of verwarmd.

Wat te doen tegen hoesten door airco?

Zorg voor regelmatige reiniging van filters en een goede luchtvochtigheid in de ruimte om irritatie door droge lucht te voorkomen.

Deze pagina delen

Vind de beste airco installateur voor jouw project.

Vergelijk prijzen
Offertes vergelijken
Geopend Vandaag 94 offertematches gemaakt
Klantreview score 4.8 | 274 reviews