Pergola zonwering

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en vrijblijvend vergelijken
  • Inzicht in kosten en garanties
  • Erkende installateurs

Pergola zonwering laten plaatsen?

Snel en eenvoudig prijzen voor zonwering vergelijken? Vul ons formulier in, laat ons algoritme de top drie specialisten selecteren en kies vrijblijvend de voordeligste optie.

Vergelijk prijzen
Klantreview score 4.8 | 274 reviews
Zonwering
  • Flexibiliteit: het doek is eenvoudig te bedienen, waardoor je snel reageert op veranderende weersomstandigheden.
  • Duurzaamheid: hoge kwaliteit materialen zorgen ervoor dat jouw pergola zonwering jarenlang meegaat.
  • Esthetiek: verkrijgbaar in diverse kleuren en stijlen, past het naadloos bij de uitstraling van jouw huis en tuin.
  • Comfort: biedt een comfortabele plek buiten, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over UV-stralen of een plotselinge regenbui.
Vergelijk prijzen

In onderstaande tabel vind je de verschillende types pergola zonweringen met hun specifieke kenmerken en voor- en nadelen. Dit helpt je bij het maken van de juiste keuze afhankelijk van jouw behoeften en de situatie in jouw tuin.

Type pergola Pergola met Aluminium Pergola met Houten Frame Pergola met Vouwdak
Kenmerken Uitgerust met een ritssysteem, geschikt voor grote terrassen, biedt stevigheid en kan grote doekoppervlakten aan. Combinatie van een aluminium frame met een robuust houten uiterlijk. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en doekmaterialen. Het dak vouwt in plaats van dat het oprolt, uitgerust met waterdicht PVC doek, mogelijkheid tot integratie met glas.
Voordelen Windbestendig, duurzaam, modern uiterlijk. Natuurlijke, robuuste uitstraling, aanpasbaar aan persoonlijke voorkeuren. Flexibel, biedt stevigheid en is waterdicht.
Nadelen Kan prijzig zijn, minder natuurlijke uitstraling. Vereist meer onderhoud dan aluminium, kan zwaarder zijn. Complexe mechanismen kunnen onderhoud intensiever maken.
Scroll naar rechts voor meer informatie

De keuze voor een specifiek type pergola zonwering is afhankelijk van diverse factoren die aansluiten bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Als je een moderne, strakke uitstraling prefereert en een oplossing zoekt die windbestendig en onderhoudsvriendelijk is, dan is een pergola met aluminium een ideale keuze. Deze is bijzonder geschikt voor grote terrassen waar duurzaamheid een belangrijke factor is.

Voor diegenen die een natuurlijke, warme uitstraling belangrijk vinden, is een pergola met een houten frame een uitstekende keuze. Deze optie past goed bij huizen die harmonie met de omgeving nastreven en is ideaal als je bereid bent om meer tijd en middelen te investeren in onderhoud.

Als je de voorkeur geeft aan de degelijkheid van een overkapping met de flexibiliteit van een zonnescherm, biedt een pergola met vouwdak uitkomst. Dit type is vooral aan te raden in regio’s met frequente regenval waar een waterdichte oplossing essentieel is. Het vouwdak is perfect voor situaties waarin je de mogelijkheid wilt behouden om de overkapping volledig te openen of te sluiten, afhankelijk van het weer, waardoor je op elk moment kunt genieten van zowel open lucht als bescherming.

Bij het kiezen van de juiste zonwering voor je pergola is het type doek een cruciale factor. Verschillende materialen bieden unieke eigenschappen en voordelen die bepalend zijn voor de functionaliteit, duurzaamheid en het uiterlijk van de zonwering. In de onderstaande tabel vergelijken we de meest voorkomende doeksoorten.

Type doek Polyester Acryldoek PVC-doek Canvas
Kenmerken Lichtgewicht, veelzijdig en beschikbaar in diverse kleuren en patronen. UV-bestendig, waterafstotend en bestand tegen schimmel en Waterdicht en zeer duurzaam, dikker en zwaarder dan andere doeksoorten. Traditioneel gebruikt, natuurlijk materiaal, vaak behandeld voor extra weerbestendigheid.
Voordelen Betaalbaar, makkelijk te onderhouden en snel drogend. Hoge kleurechtheid en duurzaamheid; ademend materiaal dat helpt bij temperatuurregulatie. Uitstekende weerbestendigheid, zeer lange levensduur en makkelijk schoon te maken. Zeer sterk, biedt uitstekende bescherming tegen zon en regen.
Nadelen Minder duurzaam dan andere materialen; kan verkleuren door UV-straling. Duurder dan polyester; minder keuze in fijne texturen. Kan zwaar zijn; minder ademend, wat condensatie kan veroorzaken. Kan zwaar en duur zijn; vereist meer onderhoud dan synthetische alternatieven.
tekst tekst tekst tekst
tekst tekst tekst tekst
Scroll naar rechts voor meer informatie

Zoals je ziet heeft elk materiaal zijn eigen unieke eigenschappen die het geschikt maken voor verschillende toepassingen:

  • Polyester is een veelzijdig materiaal dat vooral geschikt is voor budgetvriendelijke projecten waarbij kleur en patroon belangrijk zijn, maar waar de duurzaamheidseisen niet extreem hoog zijn.
  • Acryldoek is beter geschikt voor toepassingen waar een langdurige kleurvastheid en duurzaamheid vereist zijn, zoals in zonnige, warme klimaten.
  • PVC-doek wordt aanbevolen voor gebieden met veel regen of voor toepassingen waar een absolute waterdichtheid noodzakelijk is.
  • Canvas biedt een klassieke uitstraling en is ideaal voor gebruik in settings waar een natuurlijke uitstraling gewenst is, hoewel het meer onderhoud kan vereisen.

Zonwering prijzen vergelijken?

Vind eenvoudig de voordeligste zonwering specialist

Vergelijk prijzen

De aanschaf van een pergola zonwering is een waardevolle investering die comfort en bescherming in je tuin biedt tegen zowel zon als regen. Voor een doorsnee pergola zonwering kun je gemiddeld uitgaan van een kostprijs rond de €1.200. De prijsrange voor meer gespecialiseerde of grotere modellen kan variëren tussen de €3.000 en €10.000, afhankelijk van factoren zoals de grootte, het gekozen materiaal en de complexiteit van de installatie.

  • Afmetingen: grotere pergola’s vereisen meer materiaal en arbeid, wat de kosten opdrijft.
  • Materiaalkeuze: aluminium, hout, of een combinatie van materialen kan de prijs beïnvloeden. Aluminium is vaak duurder vanwege de duurzaamheid en onderhoudsgemak.
  • Type doek: waterdichte PVC doeken zijn meestal duurder dan standaard zonweringdoeken.
  • Extra opties: opties zoals geïntegreerde verlichting, weersensoren of op maat gemaakte kleuren en patronen kunnen de prijs verhogen.
  • Installatie: de kosten voor installatie kunnen variëren afhankelijk van de complexiteit van de structuur en of er voorbereidende werkzaamheden nodig zijn.

De kosten van pergola zonweringen kunnen aanzienlijk variëren afhankelijk van het materiaal waaruit de constructie is vervaardigd. Hieronder vind je een tabel die de gemiddelde kosten voor drie standaardmaten van pergola’s per type materiaal weergeeft:

Type materiaal Aluminium Hout Polycarbonaat
Klein (3m x 3m) €1.500 – €2.500 €1.200 – €2.000 €1.300 – €2.200
Middel (4m x 4m) €2.000 – €3.500 €1.800 – €3.000 €1.700 – €3.100
Groot (5m x 5m) €2.500 – €4.500 €2.300 – €4.000 €2.200 – €3.800
Scroll naar rechts voor meer informatie

Toelichting: deze tabel toont aan dat aluminium pergola’s doorgaans duurder zijn dan hout en polycarbonaat, voornamelijk vanwege hun duurzaamheid en onderhoudsgemak. Houten pergola’s bieden een natuurlijke uitstraling maar vereisen meer onderhoud, wat de lagere initiële kosten kan compenseren. Polycarbonaat biedt een goede middenweg en is relatief onderhoudsarm, maar minder robuust dan aluminium.

Naast het materiaal van de pergola zelf, speelt het type doek een belangrijke rol in zowel functionaliteit als prijs. Hieronder volgt een tabel die de prijzen weergeeft voor drie standaardmaten van pergola’s, afhankelijk van het type doek:

Type doek Standaard Polyester Acryldoek Waterdicht PVC
Klein (3m x 3m) €300 – €600 €400 – €700 €500 – €800
Middel (4m x 4m) €400 – €800 €600 – €1.000 €700 – €1.200
Groot (5m x 5m) €500 – €1.000 €800 – €1.200 €900 – €1.500
Scroll naar rechts voor meer informatie

Toelichting: standaard polyester is het meest kosteneffectieve doek en biedt basiszonwering en enige duurzaamheid. Acryldoek staat bekend om zijn kleurvastheid en weerbestendigheid, wat het een populaire keuze maakt voor diegenen die een langdurige oplossing zoeken. Waterdicht PVC is ideaal voor gebieden met veel regenval vanwege zijn superieure waterdichtheid en robuustheid, wat zich vertaalt in een hogere prijs.

Bij het samenstellen van een pergola zonwering kun je kiezen uit verschillende extra opties die functionaliteit, comfort en esthetiek toevoegen aan je pergola. Hieronder vind je een tabel met de meest populaire extra opties, hun voordelen en de richtprijzen.

Optie Geïntegreerde Verlichting Weersensoren Polycarbonaat Verwarmingselementen Zij- en voorkant screens Op maat gemaakte kleuren en patronen voor het doek Automatische bediening Schuifpanelen of glaswanden
Voordelen Verhoogt gebruiksgemak en sfeer in de avonduren. Automatiseert het in- en uitrollen van het doek op basis van weersveranderingen. €1.300 – €2.200 Maakt het mogelijk om ook bij koudere temperaturen buiten te zitten. Biedt extra bescherming tegen zon, wind en privacy. Personaliseert de uitstraling naar persoonlijke voorkeur. Verbetert het gemak waarmee de pergola bediend kan worden. Biedt bescherming tegen elementen en verhoogt de esthetiek.
Richtprijs €200 – €500 €150 – €300 €1.700 – €3.100 €250 – €600 €300 – €700 per screen €100 – €300 bovenop standaardprijs €400 – €800 €500 – €1,200 per paneel
Scroll naar rechts voor meer informatie

Let op: het is aan te raden om voor aankoop grondig na te gaan welke opties het beste bij je behoeften en budget passen. Dit zal helpen om de optimale functionaliteit en esthetiek uit je pergola zonwering te halen.

Hoewel de kosten voor installatie en montage aanvankelijk hoog kunnen lijken, zijn er goede redenen om deze service door een expert te laten uitvoeren:

  • Professionaliteit: experts beschikken over de nodige kennis en ervaring om de pergola correct en veilig te installeren. Dit vermindert het risico op structurele problemen en verhoogt de duurzaamheid van de pergola.
  • Garantie: veel bedrijven bieden een garantie op zowel materialen als arbeid wanneer de installatie door een professional wordt uitgevoerd. Dit biedt extra zekerheid mochten er in de toekomst problemen ontstaan.
  • Gemak: het zelf installeren van een pergola kan complex en tijdrovend zijn. Een professional kan dit proces aanzienlijk versnellen en je de moeite van het uitzoeken en het zware werk besparen.
  • Aangepaste installatie: professionals kunnen advies geven over de beste locatie en oriëntatie van de pergola, afhankelijk van je specifieke tuin en wensen, en kunnen aanpassingen maken die misschien nodig zijn.

De gemiddelde installatiekosten voor een pergola zonwering bedragen ongeveer 20% tot 30% van de totale kosten van de pergola. Dit percentage kan variëren afhankelijk van de complexiteit van het project en de lokale markttarieven. Bijvoorbeeld, als de gemiddelde kosten van een pergola €1.200 zijn, kun je verwachten dat de installatiekosten ergens tussen de €240 en €360 liggen. Het is een investering die zich terugbetaalt in de kwaliteit en levensduur van je pergola zonwering.

De keuze tussen een vrijstaande pergola of een pergola die aan de muur is bevestigd, kan significant invloed hebben op de kosten:

  • Vrijstaande pergola’s: deze optie is vaak duurder met een gemiddelde kostprijs van ongeveer €1.500, vanwege de noodzaak voor extra steunstructuren en funderingen. Vrijstaande pergola’s bieden flexibiliteit in plaatsing en zijn ideaal voor grote open ruimtes.
  • Aan de muur bevestigde pergola’s: een aan de muur bevestigde pergola kost gemiddeld ongeveer €1.200 omdat ze minder materiaal en arbeid vereisen. Ze maken gebruik van een bestaande structuur voor steun, wat de installatie vereenvoudigt en de kosten verlaagt.

Het toevoegen van een pergola aan je tuin is een fantastische manier om een comfortabele en beschutte buitenruimte te creëren. Hoewel het een investering is, zijn er verschillende manieren waarop je de kosten van een pergola zonwering kunt minimaliseren zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit. Hier zijn enkele nuttige tips om je te helpen slim te besparen bij de aanschaf van een pergola zonwering:

  • Kies standaard maten: het kiezen van een pergola in standaardmaten kan aanzienlijk schelen in de kosten. Aangepaste afmetingen zijn vaak duurder vanwege de extra arbeid en materialen die nodig zijn.
  • Vergelijk materialen: onderzoek de kosten en duurzaamheid van verschillende materialen. Materialen zoals aluminium en polycarbonaat kunnen goedkoper en onderhoudsvriendelijker zijn dan hout.
  • Beperk extra opties: extra functies zoals geïntegreerde verlichting, weersensoren en verwarmingselementen verhogen de prijs. Overweeg welke functies echt waarde toevoegen voor jou en welke je eventueel kunt weglaten.
  • Vraag meerdere offertes aan: door offertes van verschillende leveranciers aan te vragen, kun je de prijzen vergelijken en de beste deal vinden. Zorg ervoor dat je appels met appels vergelijkt qua materiaal, grootte en extra’s.
  • Seizoensaanbiedingen en kortingen: koop je pergola buiten het hoogseizoen om te profiteren van seizoenskortingen en aanbiedingen. Veel leveranciers bieden aan het einde van de zomer of begin van de herfst kortingen aan.
  • Overweeg gedeeltelijk zelf af te maken: hoewel volledige zelfinstallatie niet wordt aanbevolen, kun je mogelijk besparen door eenvoudigere taken zelf uit te voeren, zoals de voorbereiding van de installatieplaats of het afwerken na de professionele installatie.

Pergola’s komen in verschillende configuraties, elk met specifieke voordelen die ze geschikt maken voor bepaalde situaties en behoeften. Hieronder bespreken we drie populaire soorten pergola zonweringen: elektrische pergola zonwering, pergola zonwering met doek, en vrijstaande pergola zonwering.

Een elektrische pergola zonwering is uitgerust met een motor die het openen en sluiten van het doek automatisch regelt. Dit type zonwering biedt optimaal gemak en comfort, met systemen die vaak gekoppeld kunnen worden aan automatische weersensoren.

Deze configuratie is ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar gemak en automatisering in hun buitenruimte. Als je een moderne, high-tech oplossing wilt die je kunt bedienen met een druk op de knop of zelfs via een smartphone-app, is een elektrische pergola zonwering een uitstekende keuze. Het is vooral handig in omgevingen waar het weer snel kan veranderen, aangezien het systeem automatisch kan reageren op zonlicht en regen.

Gemiddelde prijs: de kosten voor elektrische pergola zonweringen variëren meestal van €3,000 tot €7,000, afhankelijk van de afmetingen, het gekozen doekmateriaal, en de complexiteit van het systeem. Deze prijs is inclusief de motor en het besturingssysteem, maar exclusief eventuele extra’s zoals weersensoren of geavanceerde bedieningsopties.

Dit type zonwering gebruikt flexibele doeken die kunnen worden uitgerold of ingetrokken om schaduw te bieden. Beschikbaar in verschillende materialen zoals polyester, acryl, of PVC, biedt het aanpasbare opties voor duurzaamheid, kleur en stijl.

Kies voor een pergola zonwering met doek als je op zoek bent naar een aanpasbare oplossing die zowel functioneel als esthetisch is. Het is geschikt voor gebieden waar je controle wilt hebben over de hoeveelheid licht en schaduw. Deze optie is perfect voor huishoudens die waarde hechten aan esthetiek en die de look van hun zonwering willen afstemmen op de stijl van hun huis of tuin.

Gemiddelde prijs: voor een pergola zonwering met doek beginnen de prijzen rond de €1,200 voor kleinere, eenvoudigere modellen en kunnen oplopen tot ongeveer €4,500 voor grotere of op maat gemaakte ontwerpen. De kosten zijn afhankelijk van het type doek en de complexiteit van het ophangsysteem.

Vrijstaande pergola’s zijn niet bevestigd aan een gebouw of structuur en bieden daardoor flexibele plaatsingsmogelijkheden. Ze kunnen overal in de tuin worden geplaatst, wat ze ideaal maakt voor grote tuinen of voor het creëren van een afgezonderd zitgedeelte.

Een vrijstaande pergola is een uitstekende keuze als je een veelzijdige, mobiele schaduw oplossing nodig hebt die niet gelimiteerd is door de nabijheid van je huis. Dit type is ideaal voor het creëren van een aparte, gezellige ruimte voor sociale bijeenkomsten of als een rustige plek weg van de directe omgeving van het huis. Het werkt goed in grote tuinen of op plaatsen waar het bevestigen aan een bestaande structuur niet mogelijk is.

Gemiddelde prijs: vrijstaande pergola’s zijn over het algemeen duurder vanwege de noodzaak voor extra steunconstructies en fundering. De prijzen voor vrijstaande pergola’s beginnen bij ongeveer €2,000 en kunnen oplopen tot €6,000 of meer, afhankelijk van de grootte, materialen en ontwerpkenmerken.

Vergelijk prijzen
Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Vraag

Antwoord

Deze pagina delen

Reviews

Ella van der Molen Offertes via deze websites vergeleken voor onze pergola zonwering. Goede keuze kunnen maken door gratis service.
9
S. O. Roelofs Fantastische zonwering gekocht door makkelijke service van Offertematcher!
10
Hugo van Leeuwen Veel bedrijven geven weinig info weg over zonweringen. Bij Offertematcher alles duidelijk kunnen vinden en mooie offertes mogen ontvangen.
10
N. H. ten Broeke Wat wil je nog meer. Over twee weken wordt de zonwering geïnstalleerd.
8
Mia van der Burg Makkelijk een keuze kunnen maken en eindelijk deze zomer genieten van de schaduw ;).
9
J. W. Leenders Communicatief erg sterk enige wat mij ontbrak is dat ik zelf nog even de offertes moest vergelijken.
8
Vince Schuurman Verbaasd van deze gratis service. Niet 10 bedrijven hoeven bellen voor een zonwering. Makkelijk mijn eisen doorgegeven en de match was gemaakt.
9
K. D. Wessels Wat een bedrijf! Kon al mijn wensen invullen en daardoor een goed passend bedrijf gevonden die de zonwering kwam installeren.
10
Lieke Bos Had verwacht dat ik 1 match zou krijgen voor een zonwering, maar het werden er drie. Op deze manier makkelijk een keuze kunnen maken.
7
R. E. van de Veluwe Aanbieders in screens vergeleken via Offertematcher. Ging makkelijk en snel!
8

Vind de beste zonwering specialist voor jouw project.

Vergelijk prijzen
Offertes vergelijken
Geopend Vandaag 94 offertematches gemaakt
Klantreview score 4.8 | 274 reviews