Laadpaal voor thuis

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en vrijblijvend vergelijken
  • Inzicht in producten, kosten en garanties
  • Gecertificeerde installateurs

Laadpaal laten installeren?

Snel en eenvoudig prijzen voor laadpalen vergelijken? Vul ons formulier in, laat ons algoritme de top drie installateurs selecteren en kies vrijblijvend de voordeligste optie.

Vergelijk prijzen
Klantreview score 4.8 | 274 reviews
Laadpaal voor thuis
Vergelijk prijzen
  • Altijd klaar om te vertrekken: met een laadpaal thuis vertrek je elke ochtend met een volledig opgeladen auto. Geen zorgen meer over het vinden van een laadstation en geen tijdverlies door wachten.
  • Voordeliger rijden: thuis laden is vaak goedkoper dan laden bij openbare laadstations, omdat je gebruikmaakt van het energietarief dat je thuis hebt afgesproken met je energieleverancier.
  • Volop gebruik van groene energie: als je thuis zonnepanelen hebt, kun je de auto laden met deze groene stroom. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee.
  • Gemak en comfort: je auto laden is zo makkelijk als je smartphone opladen; je doet het gewoon thuis, wanneer het jou uitkomt.
  • Minder slijtage aan je accu: Thuis laden met een normale laadsnelheid is beter voor de levensduur van je accu vergeleken met de snelle laadstations langs de weg.
  • Slim laden: met slimme laadsystemen kun je de auto laden tijdens daluren wanneer de stroom goedkoper is, wat nog meer kosten bespaart.
  • Waardeverhoging van je woning: een thuislaadpaal is een gewilde voorziening die de waarde van je huis kan verhogen.

Op basis van online ervaringen van klanten overzicht samengesteld van de beste laadpalen voor thuis, ideaal voor iedereen die zoekt naar een efficiënte en betrouwbare manier om zijn elektrische auto te laden. Deze laadpalen zijn beoordeeld op basis van gebruiksgemak, laadsnelheid, compatibiliteit met verschillende elektrische voertuigen en de integratiemogelijkheden met slimme thuisnetwerken. Hieronder vind je een gedetailleerde lijst van de top 10 laadpalen voor thuisgebruik met hun belangrijkste specificaties, voordelen, nadelen en richtprijzen.

Model Wallbox Pulsar Plus EVBox Elvi Zappi V2 Tesla Wall Connector ChargePoint Home Flex Easee Home Webasto Pure Alfen Eve Single Pro-line NewMotion Home Advanced
Voordelen Compact, geavanceerde app-besturing, Power Boost Uitbreidbaar, hoge duurzaamheid, stijlvol design Optimalisatie met zonne-energie, verschillende laadmodi Hoge compatibiliteit met Tesla, elegant design Flexibel laadvermogen, inclusief energiemonitoring Aanpasbaar aan stroomnet, klein formaat Eenvoudige bediening, robuust ontwerp Hoge kwaliteit, veelzijdig in gebruik Uitgebreide smart functies, uitgebreide support
Nadelen Beperkt tot 22 kW, professionele installatie vereist Hogere initiële kosten Vereist enige technische kennis voor optimalisatie Beperkt tot Tesla, minder flexibel Prijs kan hoog oplopen Relatief duur, complexer in instellingen Geen smart functies, basisfunctionaliteit Hogere kosten, kan overweldigend zijn voor nieuwe gebruikers Installatie kan ingewikkeld zijn
Geschikt voor Stedelijke woningen, beperkte ruimte Gebruikers met diverse EV’s, toekomstbestendig Zonnepanelenbezitters, milieubewuste gebruikers Tesla-eigenaren Technologie-liefhebbers, verschillende EV’s Moderne huishoudens, diverse EV’s Budgetbewuste gebruikers, eenvoud zoekers Bedrijven, technisch vaardige gebruikers Geavanceerde gebruikers met meerdere EV’s
Richtprijs €800 – €900 €1000 – €1200 €850 – €950 €530 – €630 €700 – €800 €900 – €1100 €600 – €700 €1200 – €1400 €850 – €950
Laadsnelheid Tot 22 kW Tot 22 kW Tot 22 kW Tot 22 kW Tot 50 kW Tot 22 kW Tot 22 kW Tot 22 kW Tot 22 kW
Smart-functies WiFi, Bluetooth WiFi, UMTS App-bediening, eco-mode Tesla-app WiFi, app-bediening 4G, WiFi, app-beheer Geen App-management, RFID App, RFID, WiFi
Scroll naar rechts voor meer informatie

Elk van deze laadpalen biedt unieke voordelen die ze geschikt maken voor verschillende soorten gebruikers en behoeften. Of je nu een laadpaal nodig hebt die goed samenwerkt met je zonnepanelen, een compacte oplossing zoekt voor een beperkte ruimte, of een model wenst dat geoptimaliseerd is voor je Tesla; deze lijst helpt je om een weloverwogen keuze te maken.

Om je verder te helpen in het keuzeproces, hier nog wat aanvullende tips:

  • Budget: overweeg je totale budget, inclusief eventuele installatiekosten.
  • Laadvermogen: afhankelijk van je auto en je laadbehoeften, kies een paal met het geschikte vermogen.
  • Ruimte: heb je genoeg ruimte voor een staande laadpaal of is een wandmodel meer geschikt?
  • Smart functies: wil je je laadpaal via een app kunnen bedienen en integreren met andere smart home systemen?
  • Type voertuig: zorg dat de laadpaal compatibel is met het type en de laadcapaciteit van je voertuig.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je de laadpaal kiezen die het beste past bij jouw behoeften en die van je elektrische voertuig. Zo zorg je voor een naadloze, efficiënte en duurzame laad ervaring thuis.

Vergelijk prijzen

Het combineren van een laadpaal met zonnepanelen biedt een duurzame oplossing om je elektrische auto op te laden met hernieuwbare energie. Deze combinatie stelt je in staat om het maximale uit je zonnepanelen te halen en tegelijkertijd je impact op het milieu te verkleinen. Door zelf zonnestroom op te wekken, kun je de laadkosten van je auto drastisch verminderen en bijdragen aan een groenere toekomst. Hierbij is het cruciaal om een laadpaal te selecteren die naadloos aansluit bij de capaciteit van je zonnepanelen, zodat je optimaal gebruik maakt van elke zonnestraal.

Op het moment zijn er geen nationale subsidies beschikbaar voor particulieren die een laadpaal aanschaffen. Echter, als je geen toegang hebt tot een eigen oprit en geen nabijgelegen publieke laadpalen, kun je vaak bij de gemeente kosteloos een openbare laadpaal aanvragen.

Voorwaarden voor het aanvragen van een openbare laadpaal:

  • Geen toegang tot een eigen oprit.
  • Geen nabijgelegen publieke laadpalen.
  • De aanvraag moet ingediend worden via laadpaalnodig.nl of een vergelijkbaar platform afhankelijk van je gemeente.

Aanvraagproces voor een openbare laadpaal:

  1. Ga naar de website laadpaalnodig.nl.
  2. Kies de gemeente waar je woont.
  3. Volg de instructies om een aanvraag in te dienen.
  4. De gemeente beoordeelt je aanvraag op basis van beschikbaarheid en behoefte.
  5. Bij goedkeuring wordt de laadpaal geïnstalleerd.

Zakelijk aangeschafte laadpalen komen in aanmerking voor verschillende subsidieregelingen, waaronder de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), die significante fiscale voordelen bieden.

De KIA is een fiscale aftrek die het mogelijk maakt een percentage van de investering in bedrijfsmiddelen, zoals laadpalen, af te trekken van de winst, waardoor je minder belasting betaalt.

Voorwaarden voor KIA:

  • Minimale investering van €2.601.
  • De aftrek geldt voor investeringen tot €63.716.

Aanvraagproces voor KIA:

  1. Meld de investering binnen drie maanden na aankoop bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) via hun eLoket.
  2. Gebruik eHerkenning om de melding te voltooien.
  3. Pas de aftrek toe in je belastingaangifte van dat jaar.

Rekenvoorbeeld KIA:

Stel je investeert €10.000 in laadpalen, dan kun je 28% daarvan, dus €2.800, aftrekken van je winst. Bij een belastingtarief van 25%, levert dit een belastingbesparing op van €700.

De MIA stimuleert investeringen in milieuvriendelijke technologieën door investeerders toe te staan tot 45% van de investering af te trekken van hun fiscale winst.

Voorwaarden voor MIA:

  • Investering in ‘slimme’ laadpalen die voldoen aan het Open Charge Point Protocol.
  • Investeringen tot €2.500 komen in aanmerking.

Aanvraagproces voor MIA:

  1. Meld de investering binnen drie maanden na de aanschaf bij het eLoket van RVO.
  2. Verzamel en bewaar alle documentatie die de investering en de milieuvriendelijkheid van de laadpaal aantoont.
  3. Dien de MIA-aftrek in bij je belastingaangifte.

Rekenvoorbeeld MIA:

Voor een investering van €10.000 kun je, afhankelijk van de milieueffecten, tot 45% aftrekken, wat neerkomt op €4.500. Bij een belastingtarief van 25% resulteert dit in een belastingbesparing van €1.125.

De VAMIL biedt de mogelijkheid om 75% van de investering op een zelfgekozen moment af te schrijven, wat leidt tot een lagere fiscale winst en dus belastingvoordeel.

Voorwaarde voor VAMIL:

  • Alleen van toepassing op laadpalen voor zware elektrische voertuigen van de categorieën M2, M3, N2 of N3.

Aanvraagproces voor MIA:

  1. Meld je investering binnen drie maanden bij de RVO.
  2. Pas de afschrijving toe zoals gewenst in je belastingaangifte om je fiscale winst te verlagen.

Rekenvoorbeeld VAMIL:

Bij een investering van €10.000 en het toepassen van 75% willekeurige afschrijving, wordt €7.500 van de winst afgeschreven, wat bij een belastingtarief van 25% een besparing oplevert van €1.875.

Als je overweegt een laadpaal te combineren met zonnepanelen, profiteer je van talrijke voordelen en duurzaamheid. Hierbij is het essentieel om een laadpaal te kiezen die efficiënt samenwerkt met je zonne-energiesysteem. Dit type laadpaal optimaliseert het gebruik van de zonnestroom die je zelf opwekt om je elektrische auto te laden, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde ecologische voetafdruk.

  • Compatibiliteit met zonne-energie: kies een laadpaal die specifiek ontworpen is om samen te werken met zonnepanelen. Dit soort laadpalen kan, afhankelijk van de beschikbaarheid van zonlicht, automatisch schakelen tussen zonne-energie en netstroom.
  • Bidirectioneel laden: overweeg een laadpaal die bidirectioneel laden ondersteunt. Deze technologie stelt je auto in staat om als een batterij te functioneren en stroom terug te leveren aan je huis of het net, wat bijdraagt aan een nog efficiënter energiegebruik.
  • Slimme functies: een slimme laadpaal met een geïntegreerde app stelt je in staat het laden te beheren en te optimaliseren op basis van je eigen energieproductie en -verbruik.

Hieronder een top 3 van laadpalen die uitstekend samenwerken met zonnepanelen, gebaseerd op functionaliteit, gebruikersreviews en prijs-kwaliteitverhouding:

Laadpaal Solar Smart Charger Eco Power Station SunCharge Pro
Kenmerken Directe integratie met zonnepanelen, slim laden, app-besturing Bidirectioneel laden, energieopslag, hoog laadvermogen Hoge efficiëntie, ondersteunt meerdere laadprofielen, duurzaam
Prijsklasse Gemiddeld Hoog Laag
Scroll naar rechts voor meer informatie

Wanneer je laadpaal en zonnepanelen combineert, verbind je de laadpaal met je groepenkast, waar ook je zonnepanelen aan gekoppeld zijn via een omvormer. Op momenten van voldoende zonlicht, gebruikt de laadpaal de direct opgewekte zonne-energie om je auto te laden. Wanneer er meer energie wordt geproduceerd dan nodig is voor het laden, kan dit overschot teruggeleverd worden aan het net, waardoor je mogelijk een vergoeding ontvangt van je energieleverancier.

Deze setup maakt het mogelijk om overdag je auto voordelig of zelfs gratis op te laden met de energie van de zon. Zelfs als de zon niet schijnt, kun je dankzij de slimme laadpaal ‘s nachts voordelig laden door gebruik te maken van het goedkopere nachttarief of de opgeslagen zonne-energie.

Vergelijk prijzen

Ben je van plan om een laadpaal thuis te laten plaatsen en vraag je je af wat dit gaat kosten? Gemiddeld ligt de prijs voor het aanschaffen en installeren van een thuislaadstation tussen de €1.500 en €3.000. Dit bedrag is inclusief de laadpaal of wandlader zelf, de installatie en eventuele aanpassingen aan de meterkast. De totale kosten kunnen variëren, afhankelijk van de afstand van de laadpaal tot de meterkast en het soort laadpaal dat je kiest.

Alles weten over de kosten van een laadpaal? Bezoek onze specifieke pagina over de kosten van een laadpaal.

De plaatsing dichtbij de meterkast is vaak voordeliger omdat er minder bekabeling en minder arbeidsintensieve installatiewerkzaamheden nodig zijn. Elke laadpaal krijgt zijn eigen groep in de meterkast met een bijbehorende zekering. Op websites zoals Laadpaaltop10.nl kun je diverse modellen vergelijken om een laadpaal te vinden die past bij jouw behoeften.

Bij het aanschaffen van een laadpaal voor thuis zijn er verschillende technische en praktische aspecten die je aandacht vereisen om ervoor te zorgen dat de laadervaring zowel efficiënt als kostenbesparend is. Hieronder licht ik enkele cruciale punten toe die je helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze.

Het vermogen van je meterkast is bepalend voor het type laadpaal dat je kunt installeren. Controleer of je een 1-fase of een 3-fasen aansluiting hebt. Een 1-fase aansluiting beperkt de laadsnelheid tot maximaal 3,7 kW, terwijl je met een 3-fasen aansluiting tot 11 kW of hoger kunt gaan, afhankelijk van de capaciteit van je auto en de aansluiting. Dit verschil in laadvermogen kan de laadtijd significant beïnvloeden.

Niet elke elektrische auto kan op maximale snelheid laden bij elke laadpaal. Het is belangrijk om het laadvermogen van de laadpaal af te stemmen op de capaciteit van de boordlader van je auto. Als je auto maximaal 11 kW ondersteunt, heeft het geen zin om een laadpaal van 22 kW te installeren tenzij je plannen hebt voor een toekomstige auto die sneller kan laden.

Deze functie is cruciaal als je thuis over meerdere grootverbruikers van elektriciteit beschikt, zoals een inductiekookplaat of een warmtepomp. Load balancing voorkomt dat je elektriciteitsnet overbelast raakt door het laadvermogen aan te passen aan het actuele verbruik in huis. Dit systeem zorgt ervoor dat de laadsnelheid vermindert wanneer het huishoudelijke verbruik piekt, wat de veiligheid en efficiëntie van je elektriciteitssysteem ten goede komt.

Met een slimme laadpaal kun je optimaal gebruikmaken van de energie die je zonnepanelen opwekken. Deze laadpalen kunnen zo geprogrammeerd worden dat ze meer laden tijdens piekuren van zonne-energieproductie, wat de kosten per geladen kilometer verlaagt. Bovendien, met veranderingen in de salderingsregeling vanaf 2025, wordt het nog aantrekkelijker om zoveel mogelijk van je eigen zonnestroom direct te gebruiken.

Overweeg een laadpaal die flexibel is in vermogensinstellingen en upgrademogelijkheden biedt. Naarmate de technologie en jouw behoeften veranderen, wil je mogelijk upgraden zonder een geheel nieuwe installatie te hoeven doen.

Deze pagina delen

Reviews

PZoë Martens Laadpalen vergeleken en 3 offertes ontvangen voor het plaatsen van een laadpaal bij ons thuis. Alles netjes ontvangen.
9
K. L. van der Laan Goede match gemaakt door Offertematcher. Heel makkelijk en snel
10
Bram de Groot Superblij met de service en voordelige offertes ontvangen voor een laadpaal.
9
M. J. Vink Zakelijk een laadpaal vergeleken en goed geholpen
10
Sophie de Haan Goede informatie gevonden over laadpalen op Offertematcher. Daarna een aanvraag gedaan en de beste match is gemaakt. Bedankt!
8
F. A. Steenbergen Gratis offertes ontvangen voor laadpalen van verschillende types. Hierdoor goed de prijs kunnen vergelijken.
9
Jason van de Berg Laadpalen vergeleken en uiteindelijk ook zonnepanelen aangevraagd. Hierdoor nu een partij gevonden die zowel mijn laadpaal als zonnepanelen plaatst voor het opladen van mijn auto.
10
Z. R. de Haas Laadpaal gezocht voor mijn Tesla. Erg makkelijk en snel geholpen
9
Amber de Lange Goede gratis service van Offertematcher. Niet normaal blij.
10
N. F. Wouters Scheelde mij veel uitzoekwerk. Ik snapte niet precies waar ik naar moest zoeken. Nu 3 bedrijven gevonden die mijn laadpaal kunnen plaatsen.
8

Vind de beste laadpaal installateur voor jouw project.

Vergelijk prijzen
Offertes vergelijken
Geopend Vandaag 94 offertematches gemaakt
Klantreview score 4.8 | 274 reviews