Kunststof kozijnen subsidie in 2024

  • 100% onafhankelijk
  • Gratis en vrijblijvend vergelijken
  • Inzicht in kosten en garanties
  • Gecertificeerde installateurs

Ontdek of je in aanmerking komt

Snel en eenvoudig prijzen voor kunststof kozijnen vergelijken? Vul ons formulier in, laat ons algoritme de top drie specialisten selecteren en kies vrijblijvend de voordeligste optie.

Vergelijk prijzen
Klantreview score 4.8 | 274 reviews
Subsidie kunststof kozijnen
Vergelijk prijzen

In 2024 zijn er belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de ISDE-subsidie, die van invloed kunnen zijn op jouw keuze voor kunststof kozijnen met isolatieglas. Deze aanpassingen zijn ontworpen om het voor huiseigenaren aantrekkelijker te maken om hun woningen te verduurzamen. Hier zijn de belangrijkste wijzigingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Verhoogde subsidiebedragen: voor het plaatsen van kunststof kozijnen met HR++ glas zijn de subsidiebedragen verhoogd, wat betekent dat je meer terugkrijgt voor je investering. De exacte bedragen kunnen variëren, afhankelijk van de grootte en het type van het project, maar deze verhoging maakt de initiële kosten van energiebesparende maatregelen aanzienlijk toegankelijker.
  2. Vereenvoudigd aanvraagproces: de procedure om subsidie aan te vragen is vereenvoudigd om het voor huiseigenaren makkelijker te maken om de noodzakelijke steun te krijgen. Dit betekent minder bureaucratie en snellere verwerkingstijden, waardoor je sneller kunt profiteren van de voordelen van de subsidie.
  3. Uitbreiding van geschikte maatregelen: naast de bestaande opties zoals isolatieglas en kozijnen, zijn er nieuwe maatregelen toegevoegd aan de lijst van subsidiabele verbeteringen onder de ISDE. Dit geeft huiseigenaren meer flexibiliteit in de keuze van maatregelen die het beste passen bij hun specifieke behoeften en de omstandigheden van hun woning.
  4. Toegankelijkheid voor meer huiseigenaren: de criteria om in aanmerking te komen voor de ISDE-subsidie zijn aangepast om een bredere groep huiseigenaren te omvatten. Dit betekent dat meer mensen kunnen profiteren van financiële steun voor hun verduurzamingsplannen.

Bij het verduurzamen van je huis kun je verschillende subsidies aanvragen voor het plaatsen van nieuwe kozijnen, die helpen om je woning beter te isoleren en energiezuiniger te maken. Een bekende optie is de ISDE-subsidie (Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing), die beschikbaar is voor het installeren van isolerende kozijnen in combinatie met hoogrendementsglas. Afhankelijk van de soort beglazing en de isolatiewaarde, variëren de subsidiebedragen. 

Daarnaast bieden sommige gemeentes lokale subsidies om de kosten verder te drukken. Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) zijn er specifieke regelingen zoals de SVVE (Subsidieregeling Verduurzaming voor VvE’s) die bijdragen aan de financiering van grotere renovatieprojecten. Vergeet ook niet de mogelijkheid van een Energiebespaarlening, die je als particulier kunt aangaan om de investering in energiebesparende maatregelen zoals nieuwe kozijnen te financieren. Elk van deze opties heeft specifieke voorwaarden en voordelen, dus het loont om goed te onderzoeken wat in jouw situatie het meest voordelig is.

Vergelijk prijzen

Ben je benieuwd of je in aanmerking komt voor een subsidie voor kunststof kozijnen in 2024? Het goede nieuws is dat de regels vrij duidelijk zijn, waardoor je snel kunt bepalen of je deze financiële steun kunt ontvangen. Hieronder vind je de belangrijkste criteria op een rijtje, zodat je kunt checken of je aan de voorwaarden voldoet:

  • Eigendom en hoofdverblijf: je moet eigenaar zijn van de woning en het moet je hoofdverblijf zijn.
  • Uitvoering door professionals: de installatie van de kozijnen moet worden uitgevoerd door een erkend bedrijf.
  • Specifieke producteisen: de kozijnen en het glas moeten voldoen aan bepaalde isolatienormen. Voor HR++ glas is een maximale U-waarde van 1,2 W/m²K vereist, en voor triple glas is dit 0,7 W/m²K.
  • Minimale oppervlakte: er is een minimale hoeveelheid glas die vervangen moet worden, gewoonlijk vanaf 8 m².
  • Tijdsframe voor aanvraag: er is een minimale hoeveelheid glas die vervangen moet worden, gewoonlijk vanaf 8 m².

Wat is de U-waarde? De “U-waarde” is een maat voor hoe goed een materiaal, zoals het glas in een raam of een kozijn, warmte kan tegenhouden. Het wordt uitgedrukt in watt per vierkante meter per kelvin (W/m²K). Hoe lager de U-waarde, hoe beter het materiaal is in het isoleren. Een lage U-waarde betekent dus dat er minder warmte verloren gaat door het materiaal heen, wat je woning warmer houdt in de winter en koeler in de zomer. Dit helpt niet alleen om het comfort in huis te verhogen, maar ook om energie te besparen, omdat je minder hoeft te stoken of te koelen.

Hier zijn nog enkele aanvullende overwegingen die van invloed kunnen zijn op je aanvraag:

  • Duurzaamheidsdoelen: de kozijnen en het glas moeten bijdragen aan de energie-efficiëntie van de woning. Dit past binnen de bredere duurzaamheidsdoelstellingen van de overheid.
  • Documentatie en bewijslast: zorg ervoor dat je alle benodigde documenten, zoals facturen en installatie bewijzen, bewaart. Deze moet je vaak indienen als onderdeel van het aanvraagproces..
  • Combinatie van maatregelen: het combineren van verschillende verduurzamingsmaatregelen kan leiden tot hogere subsidiebedragen. Overweeg dus om naast kunststof kozijnen ook andere energiebesparende aanpassingen te doen.
  • Regionale verschillen: afhankelijk van je locatie kunnen er aanvullende subsidies of voordelen beschikbaar zijn op provinciaal of gemeentelijk niveau.

Tip: als je overweegt om in 2024 kunststof kozijnen met subsidie te installeren, is het verstandig om de specifieke vereisten en deadlines van de subsidieprogramma’s goed in de gaten te houden. Regelmatige updates en details over deze subsidies vind je op de website van de RVO.

Zoals eerder vermeld, is er voor 2024 opnieuw subsidie beschikbaar via de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor de aanschaf van kunststof kozijnen met isolerend glas. Deze subsidies zijn een geweldige manier om je woning energiezuiniger en comfortabeler te maken, en de investering sneller terug te verdienen. Om je een duidelijk beeld te geven van wat je kunt verwachten, hebben we de beschikbare subsidiebedragen voor verschillende soorten glas en kozijnen hieronder in een tabel opgesomd:

Maatregel Subsidiebedrag per m² Maximale U-waarde (W/m²K)
HR++ glas €23 1,2
HR++ glas met panelen in kozijn €10 1,2
HR++ glas met isolerende deur €23 1,5
Triple glas (HR++++) €65,50 0,7
Triple glas met panelen in kozijn €45 0,7
Triple glas met isolerende deur €65,50 1
Scroll naar rechts voor meer informatie

Deze bedragen gelden wanneer je isolerend glas samen met nieuwe kozijnen plaatst. Belangrijk is dat alle maatregelen uitgevoerd moeten worden door erkende professionals om in aanmerking te komen voor subsidie. Na de installatie heb je 24 maanden de tijd om je subsidieaanvraag in te dienen. Zorg ervoor dat je alle benodigde documenten zoals facturen, betaalbewijzen en foto’s van de installatie bewaart, aangezien deze nodig zijn bij het indienen van je aanvraag.

Vergelijk prijzen

Voor Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) biedt de Subsidieregeling Verduurzaming voor VvE’s (SVVE) uitstekende mogelijkheden om investeringen in kozijnen en bijbehorende isolatiemaatregelen te financieren, waarmee zowel de energie-efficiëntie als het comfort binnen het gebouw verbeterd worden. Hier zijn de essentiële aspecten die VvE’s in overweging moeten nemen bij het upgraden van kozijnen:

  1. Vve’s kunnen subsidie aanvragen voor de vervanging van oude kozijnen door nieuwe, energie-efficiënte kozijnen met hoogrendementsglas.
  2. Het plaatsen van deze kozijnen kan aanzienlijk bijdragen aan de vermindering van warmteverlies, wat leidt tot lagere energiekosten.
  1. De vve moet de subsidieaanvraag indienen vóór de start van de renovatie.
  2. Alle maatregelen, inclusief de vervanging van kozijnen, moeten worden uitgevoerd door een erkend bouwbedrijf.
  3. De verduurzamingsmaatregelen, inclusief kozijnen, moeten binnen 2 jaar na de goedkeuring van de subsidie voltooid zijn.
  1. De subsidie dekt maximaal 15% van de kosten voor één isolatiemaatregel en kan oplopen tot 30% als er meerdere verduurzamingsmaatregelen worden genomen.
  2. Investeren in kwalitatief hoogwaardige kozijnen verhoogt niet alleen de energie-efficiëntie maar ook de waarde van het onroerend goed.
Deze pagina delen

Reviews

Noah van de Ven Bij offertematcher vergeleken welk bedrijf onze oude kozijnen konden ontvangen. 3 offertes ontvangen en gekozen om onze oude kozijnen te vervangen voor kunststofkozijnen.
9
L. T. van den Heuvel Goede service van Offertematchter en een goede match voor het vervangen van onze kozijnen gevonden.
8
Paul, Dedemsvaart Makkelijk en simpel offertes voor kunststof kozijnen kunnen vergelijken
9
Mila Smit Offerte aangevraagd voor het vervangen van onze ramen, kozijnen en een schuifpui. Goede matches gemaakt en offertes ontvangen. Nu nog een keuze maken.
9
J. B. de Ruiter Wij zijn heel blij met de offertes die wij hebben ontvangen voor onze kozijnen en ramen.
10
Lucas Jonker Offerte opgevraagd voor kunststof kozijnen en onze oude houten kozijnen te vervangen. Binnen 1 dag netjes 3 overzichtelijke offertes ontvangen.
10
E. S. van der Horst Offertematchter jullie zijn Top! Snel een keuze kunnen maken voor onze kozijnen
9
Maud Hermans In de eerste instantie gekozen om houten kozijnen offertes te ontvangen. Toch een match gemaakt met een bedrijf die kunststof kozijnen levert. Uiteindelijk blij en wij gaan toch voor kunststof.
9
D. G. Molenaar Makkelijk om offertes op te vragen voor kozijnen
8
Levi van der Heijden Beste match is gemaakt, top service. Nu een afspraak inplannen voor het plaatsen van de kunststof kozijnen.
10

Vind de beste kunststof kozijnen specialist voor jouw project.

Vergelijk prijzen
Offertes vergelijken
Geopend Vandaag 94 offertematches gemaakt
Klantreview score 4.8 | 274 reviews